Ulykkens dag.

Heia Bloggen!

Så er det fredag... den trettende. En stor dag for mange. En spennende dag også, spesielt for de overtroiske. Ulykken er nær, i dag er ikke dagen for hygge og sjansespill.

Ja, jeg er det, overtroisk, men ikke akkurat på sånne dager. Jeg går fra huset mitt i dag som alle andre dager, uten noe bekymring for at sjansene mine i en hver form er lavere. Jeg tror på leksikon og stjerner, jeg tror også på myter og fortellinger. Det kommer an på hva det er. Derfor inntrer skepsisen hver gang jeg ser en svart katt krysse veien, en stige på skrå eller et par skritt over kumlokk. Alle av dem skal visstnok bringe ulykke. Jeg får ingen bekymring ved å se gamle damer i spisse hatter, mindre-pene dukker og statuer eller personer med hoggtenner og kapper. Disse har bare med overtro å gjøre, ikke ulykke.

For hva vil ulykke egentlig si? At en ikke skal tråkke på en sprekk i asfalten. Da kan verden gå under, gjør du det så går du helt sikkert under. Helst ikke forlat hjemmet faktisk. Dramatisk, jeg vet. Jeg har ikke stor tro på ulykke, bare lykke. Og suksess. Det er bare tjuefire timer i en dag og en lang vei til toppen. Datoen er bare en distraksjon til å kaste bort denne dagen. Det har ikke jeg tid til. Det skjer ikke flere ulykker denne fredagen enn andre fredager, det er bevist. Tull og skrøner. Juks og fanteri. Jeg vet ikke da. Blir selv bekymret og spent jeg.

Uansett. På bildet ser dere min lykkeamulett. Mitt lykke-smykke. Et fancy navn til et fancy smykke til en fancy person. Heldigvis har jeg den. Den fikk jeg av mine besteforeldre på konfirmasjonsdagen min. Siden den dagen har jeg brukt den som en slags lykkeamulett. Er jeg usikker på noe, tar jeg på meg den. Ansiktet på smykket er ikke av djevelen, men av steinbukken - mitt stjernetegn. Jeg gleder meg til steinbukkens periode. Ha en fin fredag den trettende, må lykken være med deg!

-H. C.

#selvisk #JegSkriver #blogg #ulykke #fredag13 #lykke #oktober #smykke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hans Christian

Hans Christian

18, Vågå

Heia Bloggen! Hans Christian her. Divadikter og Starboy. Ser på meg selv som en salgs Kristus av de utspekulerte. På Selvisk så vil du finne inspirerende dikt, selviske handlinger, narsissistiske meninger og et liv malt i svart og hvitt.

Kategorier

Arkiv

hits